FOTO’S BEWERKEN

Soms heb je foto’s laten maken zoals in het voorbeeld een huwelijk reportage en alhoewel de foto’s niet verkeerd zijn, zijn ze ook niet zo mooi dat je ze aan de muur kunt hangen. Laten we wel wezen, bruidsfotografie is een vak apart en alhoewel ik zelf 1 reportage heb gedaan, het is niet mijn vak. Er bestaan namelijk geen do-overs van zo’n dag!

Gisteren kreeg ik een aanvraag of ik iets met de foto’s kon zodat ze “hang waardig” werden. De vraag was, één mooie foto waar we beiden goed opstaan en de auto goed in beeld. Dit stel is getrouwd in Hoek van Holland en de foto’s op de pier vonden zij het mooiste.

Hieronder laat ik U een aantal foto’s zien ter vergelijking. De eerste het origineel gemaakt door It’s me fotografie. De tweede de bewerkte foto door mij.

Origineel

Op zich een prima foto maar er zitten wat storende elementen in en het bruidspaar is niet prominent in de foto en wat onderbelicht door de schaduwval.

Bewerking

Foto vergroot zodat het bruidspaar meer op de voorgrond staat en de auto nog steeds mooi in beeld is. Schaduwen opgehaald in het bruidspaar en hen geretoucheerd. ( retoucheren is nalopen op oneffenheden, niet jonger maken ) Man met de bromfiets achter de auto weggehaald. Mensen rechts in beeld weggehaald en wat prullenbakken verwijderd. Als finishing touch de kleuren iets aangepast zodat het een mooier geheel werd.

Origineel

Ik vond dit een hele leuke foto maar de achtergrond was erg druk. Foto’s zijn momentopnamen en je kunt niet altijd kiezen wat er op de achtergrond te zien is.

Bewerking

Achtergrond verwijderd en er lucht voor teruggeplaatst. Bruidspaar nagelopen op oneffenheden in licht/donker en waar nodig aangepast. Finishing touch, de kleuren zodat alle foto’s ( 3 in totaal ) dezelfde terugkerende kleuren hebben en het een mooi geheel wordt.

Origineel

Ook een hele leuke foto. De bruid haar jurk zit alleen net iets teveel naar rechts. De foto is scheef. Ook hier veel tekening op de gezichten door schaduwval wat harde lijnen geeft. De foto is niet helemaal scherp.

Bewerking

Foto recht gezet. Bruidspaar geretoucheerd. Het geheel iets meer naar links gezet zodat er ruimte ontstaat aan de rechterkant. Jurk verscherpt. Storende elementen ( mensen op de achtergrond ) verwijderd.

EEN IDEE VOOR U?

Misschien heeft U ook wel foto’s welke een aanpassing kunnen gebruiken. Dit hoeft natuurlijk niet van uw bruiloft te zijn, dit kan met iedere foto. U geeft zelf aan waar het “euvel” zit en ik pas dit voor U aan.

Kleuren zijn heel persoonlijk. Wat de één mooi vindt, vind een ander afschuwelijk. Ook de kleur wordt naar uw smaak omgezet.

Qua kosten dient U ongeveer te denken aan € 25,00 per foto. Maar dit is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Neem altijd even contact met me op als U foto’s wilt laten bewerken of aanpassen. Vermeld om hoeveel foto’s het gaat en wat er aan stoort. U ontvangt van mij een passende offerte.