GEBOREN OM AL HET MOOIE OM ONS HEEN VAST TE LEGGEN

Vroeger liep ik met een weggooi camera en maakte ik plaatjes tijdens de vakanties en uitjes. Net als zoveel mensen tegenwoordig, maar dan met hun telefoon. En alhoewel ik super mooie plaatjes uit mobieltjes voorbij zie komen online, persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een echte camera. Een foto maken is niet klikken als je iets moois ziet. Vooruit denken, scene bepalen, licht, het moment van de dag of avond zijn bepalend voor hoe een foto er uit gaat zien. Niet altijd natuurlijk. Soms heb je die luxe niet zoals bij dieren en gebruik je die momenten die een foto speciaal maken.

Mijn naam is Karin Schotte en ik fotografeer sinds 2010 met een echte camera. Niet helemaal waar want jaren eerder kreeg ik mijn eerste analoge DSLR camera van mijn ouders. Het volgen van opleidingen ben ik echter pas later gaan doen. Mijn camera’s zijn de Canon EOS R5 en de Sony RX10 tijdens reizen. Deze laatste omdat een camera met een vaste lens tijdens reizen de voorkeur geniet. Mijn Canon echter is mijn “go to” camera.

Altijd bezig met de volgende foto

Welke foto is je beste? De foto die ik morgen ga maken. Dit is een uitspraak gedaan door  Imogen Cunningham en betekent zoveel als dat je altijd bezig bent met de volgende foto. Altijd bezig jezelf te verbeteren. Kritisch te blijven kijken naar je foto’s en je fouten herkennen en niet meer herhalen.

Ook ik blijf doorleren, ik hoop daar ook nooit mee te stoppen. Ondertussen bied ik wel foto shoots aan. Dat doe ik in mijn “aan huis” studio of op locatie. Echter alleen in de regio Rotterdam. Op mijn pagina huur mij kunt U mij berichten en informatie aanvragen.

Landschappen 74
Wildlife 93
Food 89
People 90
Macro 97
“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS
“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”
ERNST HASS
“Black and white are the colors of photography. They symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is subjected.”
ROBERT FRANK