DE ROOFVOGEL BOERDERIJ

De roofvogel boerderij is gesitueerd in Berkel en Rodenrijs. Een familie bedrijf met een aantal vaste medewerkers en een aantal stagières. Allemaal mensen met een grote liefde voor vogels. Alle soorten vogels. Het is een plek waar ik heel graag kom. Iedere keer is anders ook al zijn de vogels hetzelfde. Het zijn en blijven dieren dus dat maakt alles onvoorspelbaar. En dat trekt mij nu juist zo aan.

Het is heel cool om de mensen daar te zien werken. De band die sommigen met de vogels hebben is vergelijkbaar met de band die ik met mijn kat heb. Als de vogels ze zien beginnen ze al te roepen. Dat er lekkers in hun zakken zit heeft daar natuurlijk ook wel iets mee te maken.

Het is de plek waar ik mijn workshops geef. 1x per maand, op de woensdagochtend. Zelf geven zij workshops op enkele zondagen in het jaar.  De data van de workshops staan op de site en op mijn facebook pagina onder evenementen.

De roofvogel boerderij ligt vlak naast de Groenzoom waardoor het ook na een workshop nog leuk natuur fotograferen is. Omdat alle vogels deze plek wel kennen en er misschien wel een hapje achtergebleven is, komen ze er graag in de buurt. In de serie van vandaag zitten dan ook 2 ganzen foto’s, deze horen niet bij de boerderij.

Het weer was deze dag niet best waardoor ik hoog in de iso moest om voldoende licht voor de foto’s te hebben. Helaas merk ik dan altijd kwaliteit verlies maar het is zoals het is.