[vc_row][vc_column][vc_column_text]

GEZONDHEID

Er is een hoop te doen over gezondheid tegenwoordig. Je hebt lichte varianten van eten, ontzettend veel drankjes die goed voor je schijnen te zijn. Alleen als je ze in de winkel koopt… zijn ze dan wel zo goed?

Meestal zitten die vol met suikers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en zout. Is ook nodig want anders zouden ze binnen twee dagen bedorven zijn. Tijd dus om uit te vissen wat wel goed voor je is en wat we makkelijk zelf kunnen maken. Meer als een weckpot, water, fruit, groenten en kruiden heb je daarvoor niet nodig.

DETOX WATER

Ik heb dit niet bedacht maar ik kwam een leuk filmpje tegen op Facebook met voorbeelden van detox water en waar de varianten goed voor waren. Ik zou mezelf niet zijn als ik dat niet ging uitproberen! Vandaag heb ik een eigen variatie gemaakt en hij is lekker dus ik deel hem graag. Ik zal je vertellen wat er in moet, wat het doet voor je lijf en hoe lang je het kunt bewaren. Het enige dat ik niet kan beschrijven is de smaak van dit goedje. Het uitproberen hoe het smaakt laat ik graag aan jezelf over.

WAT HEB JE NODIG OM DIT GEZONDE WATER TE MAKEN.

Nou, niet zoveel. Je hebt een weckpot nodig van 1 of 2 liter. 1 of 2 liter (kraan)water (dit receptje is voor 1 liter), 1 sinaasappel, 1 limoen, 1 citroen, muntblaadjes en als je van pittig houdt 1 rode peper. (haal de pitjes er uit voor mild pittig, laat ze er in voor erg pittig).

  • Pak de weckpot
  • Voeg water toe (niet helemaal vullen)
  • Snij een halve sinaasappel in plakjes, halveer deze (kwartjes maken als hij erg groot is) en voeg toe
  • Snij een hele limoen in plakjes en voeg toe
  • Snij een halve citroen in plakjes, halveer ze en voeg toe
  • Haal de blaadjes van de (drie) munt takjes af en voeg toe
  • peper in kleine plakjes snijden en naar smaak toevoegen (begin met weinig, er kan altijd meer bij)
  • Doe de deksel er op en zet in de koelkast. Na 5 minuten is je water klaar, langer intrekken is nog beter.

Nou dat was het. Je hebt een heel gezond, suikervrij en toevoegingen vrij drankje gemaakt binnen 5 minuten! Perfect als frisse versnapering als het heet is. Geweldig als detox water en deze variant… helpt je ook nog als je wilt afvallen!

WAT DOEN DE INGREDIËNTEN VOOR JE LIJF?

Citroen – natuurlijke vitamine boost. bevat fyto nutrienten (erg gezond), anti oxydanten, helpt tegen het krijgen van rimpels, helpt de zuurstof opname, helpt tegen een honger gevoel (de vezels geven een “vol”gevoel).

Limoen – nog meer fyto nutrienten, vol met vitamine C

Sinaasappel – helpt bij het voorkomen van kanker, hart -en vaatziekten en diabetes.

Munt – stimuleert de darmen, helpt bij winderigheid, helpt bij je slaap en is geweldig tegen misselijkheid, spugen en duizeligheid.

Rode Peper – vol met vitamine C en capsicum wat wordt gebruikt in een hoop verkoudheid medicijnen omdat het je neus vrij maakt.

Maar het aller belangrijkst… Het smaakt geweldig! Hoop dat je het ook lekker vindt. Meer variaties volgen. Wat nog meer erg belangrijk is. Het fruit (groenten en kruiden) blijft 2 dagen goed in het water dus niet er uit halen, gewoon water bij blijven vullen tot je merkt dat de smaak verdwijnt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]